Rugăciune și bucurie la Hramul bisericii noastre

Hramuri August 23, 2016

Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului” este pentru Ruginoasa zi de bucurie şi mulţumire adusă Maicii Domnului care, alături de Sfânta Ecaterina, ocrotește comunitatea noastră de 200 de ani.

Şi în acest an, pentru zilele de 14 și 15 august, credincioşii care frecventează slujbele bisericii noastre au organizat o serie de evenimente. Sărbătoarea parohiei a început de Duminică, 14 august, când spre seară credincioșii au participat la slujba Vecerniei unită cu Litia, după care s-a cântat prohodul Maicii Domnului în jurul Epitafului cu scena Adormirii Maicii Domnului. La această slujbă au fost prezenți și preoții Ioan Apetroaei, Petru Apostol, Dumitru Rusu, Gheorghe Novac și diaconul Ciprian Moldovanu.

Luni dimineața s-a săvârșit Utrenia, Acatistul Adormirii Maicii Domnului și Sfânta Liturghie în sobor, alături de preoții invitați Pavel Pavel, Nicolae Fuiorea, Sergiu Andrei și diaconul Ciprian Moldovanu. După terminarea Sfintei Liturghii ne-am adus aminte de ctitorii și toți cei adormiși din neamurile noastre pe care i-am pomenit la parastas.

Apoi, cu toţii ne-am bucurat pentru bucatele tradiţionale româneşti pregătite de comunitatea noastră trăind momente de adevărată comuniune frăţească.

Această sărbătoare este rodul muncii făcute împreună: de consiliului parohial, și de întreaga parohie şi de toți cei ce au ajutat la bucătărie, la curățenie sau la organizarea evenimentului. Mulţumiri aducem lui Dumnezeu şi Maicii Sale, dar şi celor care au susţinut prin muncă sau financiar această acţiune.

Mulţumiri invitaţilor noştri şi tuturor celor care au participat cu bucurie alături de comunitatea noastră!

Citește alte articole despre: hram